top of page
Luksus modulære boliger

Hvad er færdigmelding, og hvorfor er det nødvendigt for dit byggeri?

Færdigmelding af byggeri er en proces, hvor du indsender al nødvendig dokumentation for dit byggeprojekt til kommunen via Bygogmiljø.dk. Det er et myndighedsprojekt, som skal gennemføres, når dit byggeri er afsluttet og omfattet af en byggetilladelse. Uanset om du har bygget en tilbygning til dit hus, et nybyggeri af et enfamilieshus, eller et sommerhus, kræves det, at byggeriet opfylder bygningsreglementets tekniske og miljømæssige krav.

Færdigmeldingen er det sidste skridt, før du kan få en ibrugtagningstilladelse, hvilket betyder, at byggeriet er officielt godkendt og klar til brug. Denne proces sikrer, at bygningen lever op til de nødvendige bygningsreglementer og lokale kommunale krav. Når du har gennemført færdigmeldingen, kan du begynde at bruge dit nye byggeri uden bekymringer om lovgivningsmæssige problemer.

Vil du vide, hvad dit næste byggeprojekt koster?

Beregn din pris for skitse-, myndigheds- og hovedprojekt nemt og hurtigt på få minutter.

Henrik Madsen
"Samarbejdet har forløbet over en overraskende kort og effektiv periode. “Din boligarkitekt” forstod opgaven med det samme og tog over på den komplekse myndighedsformidling. Tilbage står et forløb der for lægmand syntes svært, som smertefrit, rimelig i pris og et resultat der taler for sig selv. Byggetilladelsen er i hus."

Vurdering af byggeri og kommunens krav

Inden færdigmeldingen kan gennemføres, skal kommunen vurdere dit byggeri i forhold til de krav, der er fastsat af kommunen, hvor i byggeriet skal opføres. Byggeriet skal være afsluttet, og al relevant dokumentation skal være på plads for at kunne opnå den nødvendige byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse fra kommunen. Hvis du har opført en tilbygning, et nybyggeri af enfamilieshus eller et sommerhus, er det nødvendigt at sikre, at dit projekt overholder de tekniske og lovgivningsmæssige krav. Færdigmeldingen skal ske gennem Byg&Miljø.dk, hvor alle de nødvendige dokumenter skal indleveres for at få den endelige godkendelse.

Book en aftale

Et godt samarbejde starter med en god dialog. Hos Din Bolig Arkitekt starter vi jeres projekt med et møde. Mødet kan foregår personligt eller online, alt efter jeres ønske som kunde.

Sammen skaber vi et overblik over jeres hus og de ideer, I har til ombygning.

 

​Et dialog møde er en god måde at få afklaret jeres ønsker og forventninger.

På mødet får vi afdækket:

​- Kvalificering af jeres ideer
- Skel, brand og sikkerhed
- Æstetik og funktionalitet
- Hvilke regler, der skal iagttages

Hej! Skal vi tage en uforpligtende snak?

House Tour

Hvordan dokumenteres byggeprocessen og det færdige byggeri?

Færdigmeldingen indebærer, at du skal dokumentere både byggeprocessen og det færdige byggeri. Denne dokumentation kan variere afhængigt af den enkelte sag, men nogle af de mest almindelige elementer, der skal indsendes, inkluderer:

  • Varmetabsberegning: Beregning af bygningens energiforbrug og varmeisolering er nødvendig for at sikre, at bygningens energimæssige krav overholdes.

  • Ingeniørberegning: Dette inkluderer statiske beregninger, der bekræfter, at bygningens strukturelle integritet er i overensstemmelse med de gældende krav. Ingeniørberegninger er især vigtige for at sikre, at bygningen kan modstå de kræfter, den vil blive udsat for over tid.

  • Dokumentation for byggetilladelse: Du skal fremlægge alle tidligere udarbejdede dokumenter, som fx projektering og ansøgning om byggetilladelse, der blev sendt til kommunen før byggeriens start.

Hos Din Bolig Arkitekt kan vi hjælpe dig med at sikre, at du har al den nødvendige dokumentation og, hvis det er nødvendigt, udarbejde de beregninger og rapporter, der mangler. Det er vigtigt at bemærke, at det er afgørende at have de korrekte ingeniørberegninger og varmetabsberegning for at få byggetilladelsen godkendt.

Ingeniørberegning og statiske beregninger – Hvorfor er de nødvendige?

En vigtig del af færdigmeldingen er at sikre, at dit byggeri er strukturelt stabilt og opfylder de relevante bygningsreglementer. Dette gøres gennem ingeniørberegning og statiske beregninger, som udføres af en kvalificeret ingeniør. Disse beregninger er nødvendige for at fastslå bygningens bæreevne og sikre, at den kan modstå belastninger som vind, regn og jordens bevægelser. Hvis disse beregninger ikke er blevet udarbejdet under byggeprocessen, skal de udarbejdes, før færdigmeldingen kan finde sted.

Ingeniørberegning er især vigtig, når det drejer sig om tilbygninger eller nybyggeri, da det sikrer, at bygningens fundament og strukturelle komponenter er korrekt dimensioneret i forhold til det belastningskrav, bygningen vil blive udsat for. Hos Din Bolig Arkitekt tilbyder vi professionel hjælp til udarbejdelse af de nødvendige statiske og energimæssige beregninger, som skal indleveres som del af færdigmeldingen.

Isolering Installation i værelset

Hvad siger folk

Vores anmeldelser taler for sig selv

Henrik Madsen
"Samarbejdet har forløbet over en overraskende kort og effektiv periode. “Din boligarkitekt” forstod opgaven med det samme og tog over på den komplekse myndighedsformidling. Tilbage står et forløb der for lægmand syntes svært, som smertefrit, rimelig i pris og et resultat der taler for sig selv. Byggetilladelsen er i hus."

København.jpg

Indlevering af dokumentation til Byg&Miljø.dk og kommunen

Når alle nødvendige dokumenter er blevet udarbejdet og godkendt, skal de indsendes til Bygogmiljø.dk, som er den officielle platform til digital indlevering af dokumentation til kommunen. Kommunen vil derefter gennemgå alle dokumenter og sikre, at dit byggeri overholder alle lovgivningsmæssige krav. Det er vigtigt at være opmærksom på, at kravene kan variere afhængigt af den kommune, du er i.

 

For eksempel kan kommunen i storbyer som København have strengere krav til dokumentationen og de tekniske specifikationer, der skal overholdes.

En korrekt færdigmelding og en veludført indsendelse af dokumentationen er derfor afgørende for at få godkendt byggetilladelsen og den ønskede ibrugtagningstilladelse. Vi hjælper dig med at sikre, at alle nødvendige dokumenter er på plads og indsendt korrekt til Bygogmiljø.dk og kommunen.

Pris og omfang af færdigmelding– Hvad kan du forvente?

Prisen for at få udført en færdigmelding afhænger af flere faktorer, herunder omfanget af det arbejde, der er blevet udført under byggeprocessen, og hvilke dokumenter der allerede er blevet indleveret. Hvis de nødvendige ingeniørberegninger, statiske beregninger eller varmetabsberegninger ikke er blevet udarbejdet tidligere, skal de nu udarbejdes, hvilket kan påvirke prisen. Københavns Kommune stiller ofte mere omfattende krav til dokumentationen, hvilket kan betyde højere omkostninger for færdigmeldingen.

Generelt kan du forvente, at prisen for en færdigmelding hos Din Bolig Arkitekt ligger mellem 10.000 og 15.000 DKK inkl. moms, afhængigt af projektets kompleksitet og de krav, der stilles af kommunen. Vi tilbyder en transparent prissætning og arbejder tæt sammen med dig for at sikre, at alle nødvendige dokumenter bliver udarbejdet korrekt og til den rigtige pris.

Blå Print

Opnåelse af ibrugtagningstilladelse og afslutning af projekt

Når al dokumentation er indleveret, og kommunen har godkendt den, vil du modtage din ibrugtagningstilladelse. Dette betyder, at du nu kan begynde at bruge dit nye byggeri. Det er et vigtigt skridt i byggeprocessen, der gør dit nybyggeri eller tilbygning officielt klar til beboelse. Færdigmeldingen er den sidste proces, der skal gennemføres for at afslutte dit byggeprojekt og få den nødvendige byggetilladelse.

*Ved tegne opgaver, se betingelser i ovenstående FAQ liste
​** Ved fremmøde hos kunde, se betingelser i ovenstående FAQ liste

FAQ

  • Hvad er et skitseforslag?
    Skitseforslaget er et udkast til din byggeproces. Det er ikke en teknisk tegning, men derimod en mere kunstnerisk fremstilling af arkitektens idé eller vision for dit projekt. Skitseforslaget kan både være meget detaljeret og mere simple – oftest er der dog tale om en eller flere stregtegninger, der er farvelagt. På denne måde kan du få et indtryk af, hvordan dine drømmebolig vil se ud
  • Hvad koster et skitseprojekt?
    Skitsetegninger kan koste op til 60.000 kr. for et nyt enfamiliehus, og omkring 40.000 kr. til en skitse af en lejlighed eller sommerhus renovering. Disse priser er beregnet ud fra det anslåede antal timer, det ville tage at gennemføre projektet.
  • Hvad tager en arkitekt i timen?
    Prisen for en arkitekt kan variere meget, fra 800 kr. til 1.600 kr. en time. En arkitekt kan hjælpe dig med at tegne et hus, der vil tilpasse sig over tid, søge byggetilladelse på dine vegne og sørge for, at al dokumentation omkring dit projekt er i orden og lovlig.
  • Hvad indeholder et Skitseprojekt?
    I skal vælge skitseprojekt hvis I er i fasen hvor jeres idéer skal udvikles sammen med vores arkitekt. Sammen gennemgår vi de ønsker og tanker i har for jeres bolig projekt. F.eks en tilbygning, sommerhus, første sal eller en ny indretning Med inspiration fra Pinterest, kan i inden mødet med vores arkitekt, udarbejde et moodboard med billeder der viser hvad i tænker eller drømmer om. Udfra jeres ønsker og den valgte grund i vil bygge på, måler vi alle forhold op ud fra eksisterende tegninger og designer et hus der passer til jer. I næste fase tager vi projektet videre til tegnestuen for at lave myndighedstegninger til byggeansøgningen. ​ Vi leverer følgende til skitseprojekt*: - Optegning af projekt i forenklet skitse - Forslag til ny planløsning - 1-2 forslag. - Gennemgangsmøde - 1 tilretning *( Byggeansøgning er ikke en del af skitsefasen)
bottom of page